admin

torsdag, 02 september 2021 18:14

Ordförandens sensommarrader september 2021

Då var det dags för lite sensommar rader.

Jag hoppas att sommaren varit en skön och efterlängtad avkoppling för Er alla även om det tidvis har varit lite väl varmt.

Det känns som hösten kommer med en rasade fart men det svalare vädret gör det lättare för oss alla inte minst för våra fyrfotingar.

SDHK rustar inför hösten och de utställningar som står för dörren.

De utställningar som vi genomförde under sommaren föll i god jord hos de flesta vilket bådar gott inför hösten. Det syntes på Er utställare att Ni saknat att visa upp Era hundar och att återigen få umgås med varandra runt ringen. Vår förhoppning är naturligtvis att smittläget i samhället inte sätter stopp för vår planering.

Nytt inför hösten är att SDHK har införskaffat en hjärtstartare som kommer att finnas med på samtliga SDHK´s utställningar i framtiden. Självklart hoppas att vi att vi aldrig skall behöva använda den.

I övrigt så pågår planeringen för fullt inför höstens KF där vi skall försvara alla de motioner som vi givit in.

Det kommer nog att bli en del intressanta diskussioner vad gäller de motioner som kommit in och framför allt lär det bli diskussioner i samband med personvalen.  Vi kommer kämpa för att SKK skall få ett brett och kompentent CS. Vi delar inte valberedningens förslag i alla delar.

Med dessa korta rader vill jag önska Er alla en skön höst.

Lars Olof Carlén

Ordförande SDHK

måndag, 10 Maj 2021 15:13

Ordförandens rader maj 2021

Till att börja med så vill jag tacka för förtroendet att få leda arbetet i SDHK styrelse för de kommande 2 åren. Samtidigt vill jag återigen hälsa de nytillträdda styrelseledamöterna/suppleanterna välkomna till styrelsen.

Arbetet i styrelsen fortgår med oförminskad styrka trots pandemin. Det dyker hela tiden upp nya frågeställningar som vi måste ta tag i. RAS dokument skall uppdateras, uteblivna remisser från SKK skall utredas och ev besvaras etc etc.

Det är ett aldrig sinande arbete.

Tyvärr så ser även detta år ut att i pandemins fotspår leda till att merparten av planerade utställningar kommer att ställas in. Vi håller trots allt tummarna för några av utställningarna i höst kanske kan bli av. Saknaden av den sociala samvaron i och utanför utställningsringarna är stor.
Mycket hänger på hur smittspridningen ser ut i landet och hur många som har hunnit att bli vaccinerade.

Styrelsens planering inför höstens KF har redan börjat med ingivandet av ett antal motioner i en rad viktiga frågor som dels rör SDHK´s raser men även frågor som rör SKK´s medlemmar generellt. Styrelsens förhoppning är naturligtvis att vi röner samma framgång som vid senaste KF där man verkligen lyssnade på vad vi hade att säga.

Mycket arbete läggs ned vad gäller våra brachycefala raser och som det ser ut just för tillfället så verkar det som att den s.k. Cambridgemetoden vinner fotfäste även här i Sverige.

Vi måste kämpa vidare i att visa att våra brachycefala raser inte är så sjuka som vissa antagonister påstår.

I skrivande stund har maj månad just börjat, men någon riktig vårvärme har ännu inte infunnit sig. Vissa dagar är det är fortfarande vantar och mössa som gäller.

Tänk på det när värmen kommer LÄMNA INGA HUNDAR i bilen. Det blir fortare varmt i bilen än vad man tror.

Med dessa rader så vill jag önska Er alla en skön vår/sommar med Era fyrfota vänner.

/ Lars Olof Carlén/ ordf SDHK

måndag, 04 januari 2021 18:09

Protokoll publicerade

Efter lite tekniska problem är nu 11/12 protokoll från år 2020 publicerade.

Ni hittar dem under "Om SDHK" - "Protokoll".

måndag, 04 januari 2021 17:21

Välkommen till SDHKs blogg!

Hej ooch välkomna till SDHK Bloggen!

 

Här kommer SDHKs styrelse kunna kommunicera direkt med sina medlemmar.

Vi kommer uppdatera er om hur v i arbetar i styrelsen, nyheter från hundvärlden och vi kommer dessutom ta emot förslag på artiklar/inlägg från er, våra medlemmar.

Det kommer även fungera som en kanal för att kommunicera när hemsidan uppdaterats och var ni kan hitta de senaste nyheterna där.

Om ni har några frågor kring bloggen och dess innehåll, eller om ni vill bidra med material är det bara att ni hör av er till vår sekreterare på:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.