måndag, 10 Maj 2021 15:13

Ordförandens rader maj 2021

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Till att börja med så vill jag tacka för förtroendet att få leda arbetet i SDHK styrelse för de kommande 2 åren. Samtidigt vill jag återigen hälsa de nytillträdda styrelseledamöterna/suppleanterna välkomna till styrelsen.

Arbetet i styrelsen fortgår med oförminskad styrka trots pandemin. Det dyker hela tiden upp nya frågeställningar som vi måste ta tag i. RAS dokument skall uppdateras, uteblivna remisser från SKK skall utredas och ev besvaras etc etc.

Det är ett aldrig sinande arbete.

Tyvärr så ser även detta år ut att i pandemins fotspår leda till att merparten av planerade utställningar kommer att ställas in. Vi håller trots allt tummarna för några av utställningarna i höst kanske kan bli av. Saknaden av den sociala samvaron i och utanför utställningsringarna är stor.
Mycket hänger på hur smittspridningen ser ut i landet och hur många som har hunnit att bli vaccinerade.

Styrelsens planering inför höstens KF har redan börjat med ingivandet av ett antal motioner i en rad viktiga frågor som dels rör SDHK´s raser men även frågor som rör SKK´s medlemmar generellt. Styrelsens förhoppning är naturligtvis att vi röner samma framgång som vid senaste KF där man verkligen lyssnade på vad vi hade att säga.

Mycket arbete läggs ned vad gäller våra brachycefala raser och som det ser ut just för tillfället så verkar det som att den s.k. Cambridgemetoden vinner fotfäste även här i Sverige.

Vi måste kämpa vidare i att visa att våra brachycefala raser inte är så sjuka som vissa antagonister påstår.

I skrivande stund har maj månad just börjat, men någon riktig vårvärme har ännu inte infunnit sig. Vissa dagar är det är fortfarande vantar och mössa som gäller.

Tänk på det när värmen kommer LÄMNA INGA HUNDAR i bilen. Det blir fortare varmt i bilen än vad man tror.

Med dessa rader så vill jag önska Er alla en skön vår/sommar med Era fyrfota vänner.

/ Lars Olof Carlén/ ordf SDHK

Läs 76 gånger
Mer i denna kategori: « Ordförandens rader!

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.