BPH

SDHKs BPH funktionärer är Katja Uddman och Kerstin Malm

mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

webb Inbjudan BPH Blekinge 26 maj 2018


Med reservation för prisändring 2018.

Inbjudan Nordmaling BPH 2018 web


Statistik BPH för SDHK-raserna

 

Sedan starten 2012 har sammanlagt 502 BPH genomförts av SDHK:s raser. Några raser sticker ut med fler BPH än andra, Fransk Bulldogg med 165 genomförda BPH i särklass flest, och i botten Pekingese, där ännu ingen hund genomfört BPH. Utöver de 502 genomförda BPH finns även 14 där antingen hundens ägare eller beskrivaren har avbrutit. Sammanlagt har alltså 516 anmälts och startat BPH.
Antal per ras


Tittar man på antal genomförda per år kan man ana att bidraget på 200 kronor per start till ägarna kan ha bidragit till att öka på antalet genomförda BPH

Antal per år

Siffrorna är från mars i år, varför 2017 förmodligen redan sett ett antal fler BPH. 


BPH-uppfödardiplom

SKK har nyligen infört ett diplom, BPH-diplom till uppfödare där minst 5 av uppfödningarna genomfört BPH. Detta diplom är helt gratis och kan ansökas om via SKK: Ett sätt för SDHK att få upp antalet genomförda BPH är att informera uppfödarna om detta. De kan på så vis uppmuntra sina valpköpare att göra BPH. En titt på SDHK:s uppfödare ger att 7 uppfödare i nuläget redan är kvalificerade för detta diplom, medan 10 uppfödare har 4 genomförda BPH och således snart är berättigade till diplom. 
Så uppmuntra era valpköpare att genomföra BPH med sina hundar.


BPH i Nykvarn, lördag 30 september 2017

10 hundar deltog och genomförde BPH.

Raserna var chihuahua, chinese crested dog, papillon och fransk bulldogg.